Loretta Napoleoni, especialista en economia, terrorisme i mon àrab

Una dona que diu les coses pel seu nom

Español     English    
 

Economista i periodista, Loretta Napoleoni és especialista en terrorisme, economia i món àrab, del qual ofereix una perspectiva inèdita: el terrorisme islàmic.

Ha treballat per a diferents bancs d’Europa i els Estats Units. A més, va cursar els estudis a l’Escola Superior d’Estudis Internacionals de la Universitat Johns Hopkins i a la London School of Economics. Loretta Napoleoni fou la primera periodista a qui es va concedir una entrevista amb membres de les Brigades Roges italianes.

Des de 1981 ha treballat com a consultora a Londres, com a economista per al Fons Monetari Internacional, el Banc Nacional d’Hongria, el Chase Manhattan i l’agència de borsa Laurie Millbnak, i com a economista en cap per al Banc Narodny de Moscou. També ha estat consultora de la FAO, l’organització mundial per a l’alimentació i l’agricultura de Nacions Unides, i del BERD, el Banc Europeu per a la Reconstrucció i el Desenvolupament.

Des dels anys vuitanta ha estat corresponsal per a diaris financers i revistes italianes, inclosos el Corriere della Sera i el Milano Finanza. Per a aquestes i altres publicacions ha fet nombroses entrevistes a exmembres de les Brigades Roges italianes, membres d’organitzacions terroristes, polítics i magistrats italians. A principi dels noranta, després del primer atemptat en el World Trade Center de Nova York, Napoleoni es va especialitzar en terrorisme àrab internacional. Des d’aleshores, gràcies a la feina de consultora ha viatjat sovint a Pakistan, Turquia, Iran, Iraq, Síria i altres països del Pròxim Orient, on ha tingut l’oportunitat d’entrar en contcte amb líders polítics i financers de primer nivell.

Loretta Napoleoni es llicencià a l’Escola Superior d’Estudis Internacionals de la Universitat John Hopkins (Estats Units) el 1981, després d’obtenir una de les prestigioses beques Fullbright.

És autora de les novel·les Dossier Baghdad i Modern Jihad.

Actualment viu amb el seu marit a Londres, on investiga i estudia temes relacionats amb el terrorisme a la London School of Economics.11 gener 2005Fòrum

  • > busco col.laboració
    1 d'abril de 2005, per  Irene
    Hola, molt bona tarda. Sóc un alumne de primer de Batxillerat de Catalunya, la qual aquest estiu haurà de realitzar el TREBALL DE RECERCA. El tema ja l’he triat i precisament vull tractar del terrorisme. Mirant com va néixer, i anar veient com actuen grups com eta, i també vull parlar del terrorisme islàmic, en les Torres Bessones. Per realitzar un bon treball necessitaria fonts, que amb poguessin donar informació de primera mà, i fins i tot poder fer entrevistes. No vull realitzar un treball extret d’internet, sinó un treball amb substància. Agraïria molt, que hem em poguessiu informar algú, sobre fonts interesants, o sobre qui poder entrevistat. Agraïria la vostra resposta. molt atentament; irene


 ......... Nedstat Basic - Web site estadísticas gratuito Lloc Web fet amb l'SPIP